Rozenkrans in onze parochie

Uit Parwiki

Ga naar: navigatie, zoeken
Mariabeeld dat voor de Rozenkrans in de parochiezaal wordt opgesteld

Gebedsgroep op dinsdagmiddag

Vanaf 1991 komen elke dinsdagmiddag om 14.00 uur een aantal mensen samen om gezamenlijk de rozenkrans te bidden. Aanvankelijk deed men dit in de St. Augustinuskerk. Vanaf 1996 gebeurt dit, vanwege de bereikbaarheid, in de parochiezaal. Iedereen is van harte welkom om zich hierbij aan te sluiten. Tot mei 2016 was dit op donderdag.
Vanwege de Mis in Aelserhof, die vanaf 2016 door de parochie wordt verzorgd, is de samenkomst verplaatst naar dinsdagmiddag.
Op de eerste dinsdag van de maand wordt er na afloop koffie gedronken.

De betekenis van het rozenkransgebed

Het aloude rozenkrans-gebed is een manier om de geheimen van Gods menswording te overwegen.

  • De rozenkrans doet ons stilstaan bij vijftien geheimen van onze verlossing.
  • Dit gebed helpt ons om te mediteren over de engel aan Maria, over de geboorte, het lijden, dood, verrijzenis, hemelvaart van de Heer, ... kortom over de belangrijkste gebeurtenissen van de menswording van de Heer.
  • Door dit eenvoudige gebed kunnen wij ons onze eigen kleinheid realiseren tegenover Gods majesteit die zich in Christus tot ons neergebogen heeft.
  • Niet God verandert door dit gebed maar wij. Als we er voor openstaan zal onze band met de Heer groeien, zullen wij innerlijk betere Christenen worden en op deze manier meewerken met de Geest die het aanschijn der aarde wil vernieuwen.

In mei en oktober

In mei (Mariamaand) en oktober (rozenkransmaand) wordt de rozenkrans gebeden 20 minuten vóór de H. Missen van dinsdag en woensdag.

Persoonlijke instellingen