Techniek:Afzuiging en ventilatie: verschil tussen versies

Uit Parwiki
 
k (1 versie geïmporteerd)
(geen verschil)

Versie van 2 jan 2023 21:28

St. Augustinuskerk

Natuurlijke trek, buizen in binnen- en buitenkapel, die ofwel op zolder van toren of in toren uitkomen. Dit houdt de kapellen in ondertuk.

Mariakerk

Afzuiging Mariakapel, via natuurlijke trek (een gek op het dak om tegendruk en dus trek naar binnen tegen de gevel te voorkomen). Voorzien van een hoed tegen inregenen.

St. Jozefkerk

Voorheen

In Meers wordt de afzuiging achter in de kerk aangeschakeld met de lichtknop in de linkerkapel (Rita-kapel). Na aanschakelen van het licht werken beide afzuigingen 4 u lang op halve kracht. Daarna op minimale kracht (om te voorkomen dat de wind binnenjaagt) om zo de rookgassen af te voeren.
De sturing zit midden in het orgel. De bedrading is toegankelijk op drie plaatsen in de vloer van het oksaal vóór het orgel, achter in het orgel en op én plaats achter het orgel. Gewoon de mat optillen. De ventiloren enkel via de + gestuurd (één fase <de hoge> is regelbaar met regelapparaat) de lage fase kan niet geregeld worden. De handleiding zit in de schakelkast in het orgel. Ventilator Mixventh-th 500.

Actueel

Zelfde als Mariakerk, natuurlijk trek, voorzien van gek met hoed tegen inregenen.

Parochiezaal

Er zit een driefasige motor in midden van het dak. Via pusher bij thermostaten is deze aan te zetten. Het is een timer. Na 90 minuten schakelt deze uit. Schema ventilatortimer

Pastorie

Toilet onder

Op het toilet (beneden) is er een raamservo die opent wanneer het licht aangaat.

Douche boven

eind nov. 2022 ... er moet extra afzuiging komen en een rooster in de deur ... in bestelling 28/11/2022.
Schema: toiletraamservo