Techniek:Koffiezetten

Uit Parwiki
Versie door Pastoor (overleg | bijdragen) op 13 apr 2023 om 08:12
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

1 HET GEBRUIK VAN DE KOFFIEZETAPPARATEN. (Parochiezaal)

1.1 NOVO

  • 1. Zet het koffiezetapparaat aan. Druk hiervoor op de startschakelaar (onder), het controlelampje zal aan gaan.
  • 2.Doe een nieuwe filter in de filterhouder en vul hem met vijf afgestreken kleine lepeltjes snelfiltermaling (op een hele kan water).
  • 3. Schuif de filterhouder in het koffiezetapparaat
  • 4. Vul (met de kan) het waterreservoir met de gewenste hoeveelheid water. Het lampje "BREW" gaat branden.
  • 5. Plaats de dop op de kan en zet de kan onmiddellijk onder de filter. Het hete water begint te lopen.
  • 6. Als het lampje "BREW" uitgaat stopt het lopen van het hete water en duurt het nog ongeveer 1 minuut voor de koffie is doorgelopen. De koffie is nu klaar om geserveerd te worden.
  • 7. Men kan de volle kan op de bovenste warmhoudplaat plaatsen.
  • 8. Druk, om het warmhoudplaatje aan te zetten, de bovenste toets in, het controlelampje zal gaan branden. Het is nu mogelijk, met een tweede kan koffie te zetten.

1.2 DAALDEROP

  • 1. Afhankelijk van het aantal te zetten koppen doet U de juiste hoeveelheid water in de ketel. (af te lezen in het peilglas)
  • 2. Doe in de filterbak grofgemalen koffie (in geen geval snelfiltermaling) overeenkomstig het aantal gewenste kopjes. (Elke ribbel in de filterbak staat voor 10 kopjes). Er worden geen papieren filters gebruikt.
  • 3. Sluit de filterbak goed af met het filterdeksel.
  • 4. Plaats de percolatorbuis goed in de bodemholte.
  • 5. Plaats het deksel op het apparaat en schakel het apparaat in.
  • 6. Na 20 tot 30 minuten is de koffie klaar en gaat het controlelampje aan.
  • 7. Schoonmaken:
  • schakel het apparaat uit
  • maak de filterbak leeg
  • kantel het apparaat iets voorover zodat het leeg loopt
  • met water naspoelen.
  • filterbak niet uitkloppen op rand van vuilnisbak!! Uitspoelen!