Eigen database principes
Ieder adres krijgt een uniek AID.
Alle levende personen, die relevant zijn voor de database krijgen een PID.
Dopelingen, communicanten, vormelingen, overledenen, bruidsparen worden in de betreffende tabel met alle gegevens opgeslagen.
Dopelingen, communicanten, vormelingen, 'gehuwden' krijgen een nep_PID, omdat hier een archieffunctie is, die onafhankelijk is van latere verhuizingen, naamsveranderingen, enz. van mensen.
Dit moet nog uitgewerkt worden en m.n. nep_PID moet hidden mee in diverse forms!
Bij ziekencommunie gaat het om een echte PID (geen archieffunctie).
Bij uitvaart wordt geen PID opgeslagen, als er voor deze persoon een PID bestaat dan wordt daar wel vermeld dat hij op X-datum overleden is.
Zij krijgen een nep_PID, immers de gegevens bij een PID kunnen (in uitzonderlijke gevallen) veranderen, de gegevens van dopelingen enz. blijven onveranderd in het archief.
Ook wordt een nep_PID gebruikt om te voorkomen dat zoekfuncties de PID vinden in doopregisters enz. en daarmee aan de slag gaan, zoals verhinderen van wissen enz.
do_dopeling, huw_personen, voco_lid, uitvaart_persoon, zico_personen moeten deze optie nog krijgen. Deze moet ook overal als hidden beschermd worden.
Bij het van kracht worden van de AVG zijn alle niet-actief bij parochie betrokken personen uit database gewist.
Er zijn diverse opschoonfuncties voorzien, zodat oud-medewerkers, oud-koorleden, enz. helemaal gewist worden. Op 1 jan. is er jaarlijks een automatische opschoning om ev. verstekelingen alsnog te verwijderen.
Bij geval van twijfel verdwijnt iemand uit de lijst.
Alle inschrijflijsten zoals van palmpasen of misintentie omvatten minimale info, meestal enkel naam en emailadres. Bij de formulieren wordt aangegeven wanneer de gegevens automatisch helemaal gewist worden.
|