Parochieblad:Archief 2006-02-18: verschil tussen versies

Uit Parwiki
 
k (1 versie geïmporteerd)
 
(geen verschil)

Huidige versie van 7 jan 2023 om 09:06


Vastentijd

Na de carnavalsdagen, op Aswoensdag begint de vastentijd. Dat is een tijd van veertig dagen ter voorbereiding op het feest van Pasen. Gedurende 40 dagen roept de Kerk ons op om ons iets te ontzeggen, afstand te doen van wat overbodige luxe in ons leven of afstand te doen van iets wat ons moeite kost. Het doel daarbij is dat wij ons hart op Christus richten en afstand nemen van verkeerde dingen, verkeerde gewoontes in ons leven. Hoe gemakkelijk sluipt niet de gemakzucht binnen en vergeten we dat God ook recht op ons leven heeft en bv. van ons verlangt dat we de zondag heiligen?
De vasten is een tijd van inkeer. Het is een hulp die de Kerk ons biedt om het belangrijkste in ons leven het belangrijkste te laten zijn. Immers er is niets belangrijker dan onze band met God. Zonder deze band is ons leven als Christen zinloos. Laten we de kans die ons geboden wordt niet liggen. Nemen we de uitnodiging op en proberen we onszelf te onderzoeken hoe het staat met onze band met God. Vragen we Hem dat Hij ons helpt voortgang te maken op weg naar Hem. Laten wij de kans van deze vastentijd om dichter te komen bij de Heer die voor ons geleden heeft en gestorven is niet voorbijgaan. "Verkoopt uw bezittingen en geeft aalmoezen; verschaft u beurzen die niet verslijten en verwerft een onuitputtelijke schat in de hemel, waar geen dief bij komt en geen mot hem bederft. Waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn." (Lc. 12,33-34) Ten teken dat wij ons boetvaardig willen opstellen kunnen we op Aswoensdag het askruisje ontvangen.
Vasten en onthouding
Voor de Kerk zijn er maar twee verplichte vastendagen, die enkel gelden voor Christenen tussen 21 en 65 jaar. Deze twee dagen zijn Aswoensdag en Goede Vrijdag. Deze verplichting houdt in: geen vlees eten en slechts een volle maaltijd per dag te gebruiken.
Stille Omgang 2006
In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart a.s. zal de Stille Omgang (met als thema "Voor een kerk met open deuren.") weer door de straten van Amsterdam trekken. Dit jaar voor de 125ste keer. Ook dit jaar gaat men weer met een touringcar naar Amsterdam. De bus voor Elsloo en omgeving vertrekt om 20.50 uur vanaf het Dorine Verschureplein. De kosten bedragen € 16,50 p.p. Na aankomst in Amsterdam om ca. 24.00 uur trekt de Stille Omgang door het centrum van de stad en wordt onderbroken met een hoogmis in de St. Nicolaaskerk nabij het Centraal station om 01.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om een kop koffie te drinken en een broodje te eten in de Lutherse kerk aan het Spui. Om 03.45 uur begint de terugreis, vanaf het Rokin. Aankomst in Elsloo om 06.30 uur. De deelnemerskaart kunt u kopen tot begin maart bij P. Sniekers, M. de Ruyterstraat 6 te Elsloo, tel. 4372673. Meer info vindt u achter in onze kerken. info: flgveugen@hetnet.nl
Doopvieringen.
De gezamenlijke doopvieringen voor de volgende maanden zijn, telkens op zondag, op 12 maart, 9 april en 14 mei om 14.00 uur in de St. Augustinuskerk en om 15.00 uur in de St. Jozefkerk. De gezamenlijke voorbereiding is telkens op de eerste dinsdag van de maand om 20.00 uur in de parochiezaal. Opgave bij de pastoor.
Gaan trouwen:
In Elsloo: Jeroen Blom en Julie Spee.
Wij condoleren de families van hen die gestorven zijn:
In Elsloo: Pierre Pieper (78), Dr. Poelsstraat 23; Annie Geurts-Bartels (75), Dorine Verschureplein 23b; Liesa Akkermans-Peerbooms (78), p.a. Het Einde 38; Hoebertien Fredrix-Kremers (85), p.a. Heirbaan 361, Lanaken.
Ziekencommunie:
In Elsloo: op donderdagochtend 2 maart.
In Meers: op donderdagavond 2 maart.
|}