Mei-Mariamaand

Uit Parwiki

Ga naar: navigatie, zoeken
De engel Gabriel brengt de Blijde Boodschap, St. Augustinuskerk.
Mei is de maand die van oudsher toegewijd is aan O.L.Vrouw. Om haar te eren, om haar voorspraak in te roepen bidden wij in deze maand elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag twintig minuten voor de aanvang van de Eucharistie de Rozenkrans.

Het is goed om met al onze intenties naar de Moeder Gods te gaan en ze aan haar voor te leggen. Zij is immers de eerste van alle gelovigen. Zij heeft als eerste "ja" gezegd op het aanbod van Gods genade. Zij is de eerste van alle gelovigen. Want door haar antwoord aan de engel: "Mij geschiede naar uw woord", gaf zij aan God te kennen dat ze zich helemaal overgaf aan Zijn wil en aan Zijn plan.
Tijdens haar leven heeft Maria geleefd in een gelovig vertrouwen op God. Langzaam maar zeker liet God haar ook begrijpen welke plannen Hij had met haar Zoon. Ze begeleidde Hem in de tijd dat de mensen Hem naar het leven stonden en uiteindelijk stond ze naast Hem onder Zijn kruis. Nu zij bij haar Zoon is, is zij onze voorspreekster. Zij is de moeder en helpster van alle Christenen.
Gaan wij naar haar en leggen wij haar al onze intenties voor!

Persoonlijke instellingen